Blender 3D یک نرمافزار رایگان و منبع باز طراحی سه بعدیه که توسط بنیاد Blender توسعه یافته. بلندر یک نرمافزار بسیار قدرتمنده که طیف گسترده ای از ویژگی ها رو برای مدل سازی سه بعدی، رندر، انیمیشن، شبیه سازی و غیره ارائه می ده. یکی از مواردی که بلندر را از سایر نرم افزارهای سه بعدی متمایز می کنه، رایگان بودن و نوع دسترسی به اونه. بلندر یک نرمافزار کاملا رایگان و متن بازه که اجازه میده به راحتی ازش استفاده کنید و البته هر تغییری که دوست دارید در اون ایجاد کنید.
بریم یکمی بیشتر با این نرمافزار جذاب و قدرتمند آشنا بشیم!
فهرست مطالب:
Blender توسط Ton Roosendaal، یک کارگردان هنری هلندی و توسعه دهنده نرمافزار خودآموز ساخته شده. روزندال که جذب همه چیزهای فنی و خلاقانه شده بود، مدرک طراحی صنعتی را دریافت کرد، اما برای راهاندازی استودیوی انیمیشن سه بعدی خود، NeoGeo، در سال 1989، تحصیل را رها کرد.
روزندال اولین فایل سورس نرمافزار رو با عنوان “Blender” در 2 ژانویه 1994 کدنویسی کرد و البته این تاریخ هنوز هم تولد رسمی بلندر محسوب میشه. در واقع، Blender به عنوان یک برنامه داخلی برای استودیو NeoGeo برنامه ریزی شده بود. در آن زمان بلندر برپایه مجموعه ای از ابزارهای از قبل موجود، برای مثال سیستم رهگیری پرتو آمیگا ساخته شده بود.
نسخه اولیه بلندر به منظور پاسخ دادن به یک نیاز همیشگی در میان طراحان در نظر گرفته شده بود: وقتی یک کارفرما سخت گیر به تغییرات متعدد در یک پروژه نیاز دارد، چگونه آن تغییرات را بدون دردسر پیادهسازی کنیم؟ به لطف رویکرد بسیار منعطف و قابل تنظیم بلندر، این نرمافزار پاسخ این نیاز را ارائه داد.
در ماه Mayسال 2002، روزندال یک موسسه غیرانتفاعی به نام Blender Foundation را راهاندازی کرد که قصد داشت Blender را به یک نرمافزار منبع باز تبدیل کنه. اون امیدوار بود که یک بنای یادبود عمومی برای بلندر ایجاد کنه و به همه کسانی که روی پروژه بلندر کار کرده بودند این شانس را بده که از اون برای طراحی های شخصی خودشون استفاده کنن. در ژوئیه همون سال، اون اولین کمپین سرمایه گذاری جمعی را راهاندازی کرد: Free Blender.
به لطف جامعه گسترده از 250.000 کاربر Blender، بنیاد Blender تونست 110.000 یورو را تنها در هفت هفته جمعآوری کنه که برای پس گرفتن بلندر از سرمایه گذاران کافی بود.
#Ton Roosendaal
در اینجا لیستی از برخی از عملکردها و توانایی های کلیدی Blender میبینید:
(البته دقت کنید که این قابلیت ها هر روز در حال بیشتر شدن هستند)
بلندر دارای طیف گسترده ای از ابزارها و قابلیت هاست که تقریباً برای هر نوع تولید محتوا و طراحی مناسبه. حرفه ای ها، آماتورها و استودیوهای طراحی در سراسر جهان از بلندر برای طراحی انیمیشن، آیتم ها و آبجکت های بازی ها، VFX، Sculpting، هنر مفهومی، طراحی استوری برد، تبلیغات و فیلم های بلند و … استفاده می کنند.
پس از این نظر بلندر در طیف گسترده ای از صنایع وجود داره و این به معنی این هست که درصورت یادگیری بلندر فرصت های شغلی متعددی برای شما به وجود میاد!
البته به این وضوع مهم دقت کنید که بلندر بیشتر یک نرمافزار هنری محسوب میشه تا یک نرمافزار مهندسی! برای مثال اگر قصد دارید که یک خودرو کانسپت طراحی کنید و از اون پروتوتایپ بسازید بلندر در کمترین زمان ممکن در مقایسه با سایر نرم افزارها شما رو به هدفتون میرسونه. اما اگر قصد دارید یک محصول کامل و دارای عملکرد بسازید و اون رو به بازار عرضه کنید بهتره بعد از طراحی پروتوتایپ در بلندر سراغ نرم افزارهایی مثل Solidworks برید که قابلیت های بسیار زیادی رو به منظور ساخت در اختیار شما قرار میده.
علاوه بر ویژگیهای اصلی بلندر، برنامههای نرمافزار مکمل زیادی نیز برای Blender وجود داره که میتونه قابلیتهای اون را حتی بیشتر کنه.
این موارد شامل پلاگین های شخص ثالثی میشه که به دلیل متن باز بودن بلندر برای اون طراحی و توسعه داده شده. این پلاگین ها طیف بسیار گسترده ای دارند که از مدلسازی تا شبیه سازی و رندر میتونن شما رو قدم به قدم همراهی کنند و سرعت و دقت شما رو بهبود بدن.
در کنار نرمافزار بلندر هم میتونید از Substance Painter برای تکسچرینگ سه بعدی یا از Substance 3d Samapler برای تولید متریال های با کیفیت PBR استفاده کنید.
اگر قصد ساخت مدل های خودتون به عنوان یک محصول نهایی رو دارید نرم افزاری مثل Solidworks یک مکل قدرتمند برای بلندر خواهد بود.
اگر قصد دارید تا به تولید محتوا در شبکات اجتماعی بپردازید یادگیری نرم افزارهای مثل Adobe Premiere و Photoshop میتونه کیفیت کار شمار رو بهتر کنه و در ادیت فیلم و عکس به شما کمک کنه.
آینده بلندر روشن به نظر می رسه چون داره به کمک فناوری های جدیدی مثل هوش مصنوعی (AI) به تکامل خوش ادامه میده. ترکیب هوش مصنوعی با CGI می تونه به شبیه سازی ها و انیمیشن های واقعی تر و همچنین امکانات جدیدی از نظر اتوماسیون منجر بشه. به عنوان مثال، هوش مصنوعی میتونه برای تولید انیمیشنهای واقعی شخصیتها یا اشیاء بر اساس مجموعهای از پارامترها یا تولید خودکار مدلهای سه بعدی از تصاویر دو بعدی استفاده بشه. و البته هزار و یک چیز دیگه! امکانات و قابلیت ها بینهایت هستند و دیدن اینکه چطور Blender به تکامل خود ادامه میده و مرزها رو به جلوتر هل میده بسیار هیجان انگیز خواهد بود.
Blender به عنوان یک خالق رویایی در دنیای نرم افزارهای ایجاد سه بعدی، همچنان مرزهای ممکن رو گسترش میده. با مجموعه ای گسترده از ابزار های قدرتمند و با وجود متن باز بودن نرمافزار ، این امکان رو به هنرمندان و طراحان میده تا پتانسیل خلاقانه کامل خود را آزاد کنند. Blender به عنوان یک پیشرو در زمینه خودش، دانش و منابع زیادی را برای کمک به کاربران در یادگیری و رشد ارائه میده و به نوآوری و تکامل ادامه می ده و دائما در تلاش برای ارائه بهترین ابزار ممکن به کاربران خودشه.
اینها فقط گوشه ای از قابلیت های بیشمار نرمافزار بلندره که اینجا سعی کردم خیلی خلاصه براتون توضیح بدم. جدیدترین ورژن این نرمافزار رو به طور رایگان میتونید از لینک زیر دریافت کنید.
Download Blenderو البته یک خبر شگفت انگیز دیگه! اگر علاقمند به یادگیری نرمافزار بلندر هستی، من یک دوره رایگان آموزشی 0 تا 100 از نرمافزار رو به صورت کاملا رایگان در کانال یوتوبم قرار دادم که میتونه تو رو در این مسیر جذاب و هیجان انگیز همراهی کنه. هر سوالی هم داشتی میتونه از من بپرسی تا راهنماییت کنم.
امیدوارم برات مفید باشه 🙂