بریم یکمی بیشتر با این برنامه و بخش های مختلفش آشنا بشیم!
فهرست مطالب:
2. چرا به این برنامه نیاز داریم؟
3. ستون 1 و 2 (مهم ترین کار روز و کار مکمل)
اول از همه از اینجا فایل تمپلیت برنامه + مثال رو دانلود کنید تا بتونیم با هم بررسیش کنیم:
Download - Artist Plan
ما هنرمندها و طراح ها نیاز داریم تا در حوزه های مختلفی مهارت کسب کنیم و معمولا این حوزه ها زمان زیادی برای تسلط کامل لازم دارن. خب از اونجایی که وقت بسیار کمی در شبانه روز داریم و باید خودمونو خیلی سریع برای بازارکار، پروژه ها،ژوژمان ها و … آماده کنیم و علاوه بر اون سعی کنیم رو به روز مهارتمون رو افزایش بدیم و همینطور در کنارش از قافله پیشرفت تکنولوژی عقب نیوفتیم و خودمون رو وفق بدیم، نیاز داریم تا اهداف بزرگمون رو به قدم های کوچیک در واحد روز و هفته تبدیل کنیم تا آهسته ولی پیوسته به همه اهداف کوچیک و بزرگمون برسیم. دقت کنید که فشار بیش از حد آوردن هم همیشه تاثیر برعکس داره و به جای پیشرفت فرسوده و خسته میشید. پس سعی همه اهدافتون رو به کمک این برنامه در قدم های کوچک و پیوسته تقسیم کنید.
بریم سراغ ستون ها و کاربردشون…
مهم نیست که فریلنسر هستید یا تو اداره مشغول به کارید. به هر حال این ستون بیشترین زمان شما در روز رو به خودش اختصاص میده و من اون رو 8 ساعت در نظر گرفتم. البته اگر دانشجو هستید زمان کلاس ها و انجام تمارین اونها برای شما معادل همین ستونه.
بیاید یه مثال فرضی رو بررسی کنیم. ما اینجا یک طراح سایت داریم که در هفته 4 روز به صورت فریلنس مشغول طراحی سایته و در روز 6 ساعت از زمانش رو صرف ستون اول و 2 ساعت رو صرف ستون دوم کرده. چرا؟ خب معلومه. بخش اول رزومه کاری اون و دستاوردشه: طراحی سایت. بخش دوم هم کمک میکنه تا دیده بشه و با آدم های دیگه ای در این حوزه آشنا بشه تا کار و پروژه های بیشتری بهش پیشنهاد بشه. پس ستون دوم مکل ستون یک هست و یک چهارم بودجه زمانی 8 ساعتی رو به خودش اختصاص میده.
دقت کنید که “فعالیت در شبکات اجتماعی” معنیش این نیست که وقتتون رو پای چرخ زدن تلف کنید، باید از این زمان استفاده کنید و پروژه هاتون رو به اشتراک بذارید یا کارهای دیگران رو ببینید و یک سری نکات یاد بگیرید. سعی کنید در تمام شبکات مجازی محبوب حصور فعال و پر رمگ داشته باشید تا شانس دیده شدن خودتون رو افزایش بدید.
تولید محتوا هم از اسمش مشخصه! اگر قصد دارید دیده بشید باید حتما به تولید محتوا اهمیت بدید. این تولید محتوا برای یک طراح سایت مثلا میتونه آماده کردن چند پست و توضیح جدیدترین پروژه اش باشه.
شبکه سازی رو میتونید تو پلتفرمی مثل Linkedin انجام بدید. کلی طراح و هنرمند دیگه مثل شما هستن و کلی دوستی و رابطه خوب در انتظار شماست. البته سعی کنید حرفه ای باشید و رفتار حرفه ای از خودتون نشون بدید. این شبکه اجتماعی اصول خاص خودش رو داره و شاید بهتر باشه قبل شروع در موردش مطالعه کنید.
شرکت در رویداد بنظرم جالب ترین و موثرترین نوع شبکه سازیه. فقط کافیه یه سرچ ساده بزنید تا بفهمید چه رویدادها و نشست هایی که به کار شما مرتبطه در روزهای آینده قراره انجام بشه و چطور میتونید توش شرکت کنید.
همیشه قرار نیست برای ددلاین ها بجنگید! بعضی وقتا برای دل خودتون طراحی کنید. درسته که ممکنه درآمد خاصی از این طریق نداشته باشید، اما تو این مسیر شما حتما چیزهایی جدیدی یاد خواهید گرفت و از چرخه تکراری و روتین روزانه کمی جدا میشید و در بلند مدت بسیار ارزشمند خواهد بود. این دو روز فرصت خوبیه تا اون چیزایی که تو شبکات اجتماعی دیدید و دوست داشتید، یا ایده هایی که خیلی وقته تو دفتر یادداشتتون نوشتید رو عملی کنید.
من تو این دو روز سعی میکنم به حوزه هایی وارد بشم که تا حالا هیچ تلاش و علمی ازشون نداشتم. ممکن هم هست حتی به طراحی ربطی نداشته باشه. ولی حتما باید 1. جدید و 2. چالش برانگیز باشه. هدف من از این دو روز یادگرفتن چیزهای جدیده، هدفتون رو پیدا کنید و از این دو روز هم به بهترین نحو استفاده کنید.
خیلی هامون قصد اپلای داریم، خیلی های دیگه به خود زبان علاقمندن و خیلی ها هیچکدوم! ولی جدا از این حرفا یادگرفتن زبان خارجی مخصوصا انگلیسی از واجبات هر طراحه، چون کلی مقاله و سایت و مرجع هستن که به زبان انگلیسی نوشته شدن. میخوام خیالتون رو راحت کنم و بهتون بگم که به مطالب فارسی در زمینه طراحی زیاد دل خوش نکنید. چون اکثرا یا ترجمه دست و پا شکسنه مطالب خارجی هستند یا انقدر کم و محدودن که تقریبا چیزخاصی گیرتون نمیاد. پس سعی کنید به انگلیسی مسلط بشید و از منابع معتبر استفاده کنید.
برای یاد گرفتن زبان هم هزار و یک راه وجود داره که بسته به هر شخص میتونه بازده و کیفیت مختلفی داشته باشه. من زبان رو از بازی و زیرنویس هاشون یاد گرفتم و سعی کردم دایره لغاتم رو تا جایی که میشه گسترش بدم. در کنارش کلی پادکست و پیج و سایت عالی هست که تو مطالب بعدی به شکل گسترده بررسیشون میکنم.
در کنار زبان مطالعه کتب مربوط به طراحی یا حتی رمان و .. هم خالی از لطف نیست. بسته به نیازتون بین مطالعه و زبان توازن ایجاد کنید. چون من قبلا زمان زیاد رو برای زبان گذاشته بودم الان زمان کمتری رو بهش اختصاص دادم و در هفته 2 جلسه مطالعه میکنم و فقط یک جلسه رو به زبان اختصاص دادم.
عقل سالم در بدن سالم! ما طراحا معمولا پشت میز نشینیم و این خودش بزرگترین تهدید برای ماست. نشستن بیش از حد به مرور زمان میتونه مشکلات زیادی رو به وجود بیاره که بررسیش در حوصله این مطالب نیست. حالا لازمم نیست که هممون آرنولد بشیم :/ ولی با هفته ای 6 ساعت ورزش (که میشه یک روز در میون 2 ساعت) میتونیم هم تناسب انداممون رو حفظ کنیم و هم از مشکلات مفصلی و … که بخاطر بی تحرکی به وجود میاد نجات پیدا کنیم!
علاقه من بیشتر در زمینه ورزش های استقامتی مثل دو و کلیستنیکس بود پس زمانم رو صرف این ها میکنم. حتما فاکتور علاقه رو اینجا در نظر بگیرید تا وسطای راه دلسرد نشید…
اگر دوست دارید درجا بزنید پس بیخیال این ستون بشید! بزرگترین طراحان و هنرمندان دنیا هم به صورت ثابت و هفتگی سعی میکنن چیزهای جدیدی آموزش ببینن یا مهارت های قبلیشون رو تقویت کنند. پس چرا ما اینکارو نکنیم؟
تو پایینترین بخش جدول یک خونه خاکستری هست که داخلش نوشتم “مواردی که میخواهیم یاد بگیریم”. مثلا بنویسید میخوام نرمافزار بلندر رو یاد بگیرم و در کنارش مهارت اسکچ زنی رو تقویت کنم. بعد تو طول هفته این برنامه رو پخش کنید. سعی کنید دو روز آخر هفته رو برنامه آموزشی سبک تری داشته باشید تا زمان کافی برای طراحی کردن تفریحی باقی بمونه. زیاد هم به خودتون سخت نگیرید و سعی نکنید که خیلی فشرده عمل کنید. ثابت قدم باشید و در هر روز حتی به یک نکته جدید ولی مفید اکتفا کنید ولی هیچوقت از ثبات خارج نشید. رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود و این صحبتا…
این ستون با حال و هوای هر روز شما فرق میکنه. مثلا من یه روز دوست دارم مجله بخونم، یه روز دیگه دوست دارم وبگردی کنم یا دوست دارم بشینم پای گیم. این بستگی به شما و سلایقتون داره ولی خیلی خیلی مهمه. این ستون با وجود زمان کمش میتونه شمارو از فرسودگی بخاطر فشار کار نجات بده و انرژی روز بعد شمارو تکمیل کنه. بر اساس تجربه شخصی خودم بهتره این کار رو آخر از همه کارهای دیگه در روز انجام بدید تا یوقت زمان از دستتون در نره و زمان برای بقیه آیتم ها کم نیاد! یهو به خودت میای میبینی 4 ساعته نشسته پای گوگل از این سایت به اون سایت!!!
ذهن ما فراموش کاره، البته فقط تو چیزای خوب! امروز یه کار خوب و مفید انجام میدی که حسابی سر کیف میارت ولی دو روز دیگه یادت نمیاد! خب پس بیاید یه کاری کنیم، کارهای مفید و مثبتی که در روز بسته به برنامه انجام میدیم رو تو ستون گزارش روزانه به شکل خلاصه وارد کنیم تا بعدا با خوندنش حس خوب و انرژی بگیریم.
اول با نوشتن کلیت ها شروع کنید. مثلا مبحث N در حوزه طراحی دیجیتال مطالعه شد. برنامه باشگاه به طور کامل انجام شد.
بعدا که به روند عادت کردید و یجوری شد که کل برنامه روزانه رو مو به مو انجام میدادید دیگه نیازی به این مدلی نوشتن نیست و حالا دیگه میتونید فقط مطالب برجسته اون روز رو بنویسید. مثلا رکورد فلان حرکت باشگاه شکسته شد. سرعت اسکچینگ 10 درصد بالا رفت. خطا در حین کار با نرمافزار x کاهش پیدا کرده و چیزای این مدلی…
این ستون هم مربوط میشه به زمانبندی روزانه چیزهای مثل خواب. اینکه چه ساعتی بیاد بیدار بشید. چه ساعتی بهتره بخوابید، کل ساعت کار مفید در روز، هفته و ماه چقدر خواهد بود و چیزای این مدلی تا بهتون کمک کنه دقیقا بفهمید چقدر بهره وری دارید.
دو مدل استراحت داریم:
1. استراحت بین کارها
2. استراحت آخر هفته
حالا اینا فرقش چیه؟
استراحت بین کارها ینی به ازای هر یک ساعت حداکثر 10 تا 15 دقیقه از اون فعالیت فاصله بگیریم و به ذهن و بدنمون اجازه استراحت بدیم. مثلا برای من این شکلیه که از پای کامپیوتر بلند میشم، به طرح فکر نمیکنم، به گوشی دست نمیزنم و… تا اجازه بدم ذهنم آروم بشه. کمی هم راه میرم یا حرکات کششی انجام میدم تا از نظر فیزیک هم استراحت کرده باشم و بعدش دوباره به کار برمیگردم و این روند رو تا آخر روز مرتب تکرار میکنم.
استراحت آخر هفته هم خیلی مهمه، من این روز رو برای خودم جمعه در نظر گرفتم. توی این روز من به طراحی، کارکردن و هییییچ چیز دیگه ای حتی برای یک ثانیه فکر نمیکنم و سعی میکنم هر هفته یک برنامه تفریحی برای این روز مثل رفتن به کوه و… داشته باشم. حتی میتونید یه پیاده روی ساده داشته باشید ولی مهمه که از کار و فضای اون (مخصوصا اگر فریلنسر هستید) فاصله بگیرید تا تجدید قوا کنید.
بذارید اینجوری بگم:
شنبه- انرژی = 100
یکشنبه – انرژی = 80
…
پنجشنبه – انرژی = 40
جمعه = اگر استراحت بدیم به خودمون میتونیم شنبه رو از 100 شروع کنیم. در غیر اینصورت تو طول هفته انرژی حتی منفی میشه و در طولانی مدت مشکلات روحی میاد سراغمون! پس استراحت آخر هفته رو با هیچی عوض نکنید!
داشتن برنامه برای رسیدن به اهداف اولین قدم حرکت در مسیر اون هدفه! اینجا با هم یک برنامه ساده ولی تقریبا کامل رو بررسی کردیم که مخصوص هنرمندان و نیازهاشون در نظر گرفته شده بود. الیته همونطور که گفتم برنامه هر آدمی درست مثل اثر انگشتش کاملا منحصر به خودشه و باید با توجه به جزئیات ریز زندگی فرد تنظیم بشه. سعی کنید این برنامه رو از نظر ظاهر هم با سلیقتون هماهنگ کنید و از رنگ و فونت مورد علاقتون استفاده کنید، چون قراره هر روز و هر ساعت این برنامه رو ببینید!
امیدوارم از خوندن این مطلب لذت برده باشید و چیزی یاد گرفته باشید.
اگر هم برای تدوین برنامه هاتون نیاز به همفکری داشتید خوشحال میشم کمکتون کنم 🙂
2 دیدگاه
سلام ماهان جان
مرسی از محتوای خوبت. نکات مهم و کلیدی گفتی. استمرار توی این مسیر واقعا مهمه و اینکه هر موقع اگر خسته شدی جا نزنی، یکم استراحت کنی دوباره خودت برمیگردی اگر علاقمند باشی…
واقعا خسته نباشی
با ارزوی موفقیت
دقیقا همینطوره. قدم های کوچیک ولی پیوسته و اشتیاق برای یادگیری.